Главная Украина Болгарія може розглянути питання щодо закупівлі української електроенергії
Украина - 25.04.2022

Болгарія може розглянути питання щодо закупівлі української електроенергії

Віцепрем'єр-міністр, міністр фінансів Болгарії Асен Васильєв висловив готовність внести до порядку денного уряду розгляд питання про закупівлю виробленої Україною електроенергії, повідомив український міністр фінансів Сергій Марченко у фейсбуці в неділю за підсумками зустрічі у Вашингтоні.

Коментуючи різні двосторонні переговори в рамках Весняних зборів МВФ і Світового банку, Марченко зазначив, що Україна нещодавно приєдналася до енергомережі Європи ENTSO-E, завдяки чому електроенергія, що виробляється в Україні, зможе реалізовуватися на європейському ринку.

"Таку можливість обговорював з усіма європейськими колегами", – наголосив український міністр.

Крім того, на зустрічі з директором Головного управління казначейства Франції Еммануелем Муленом Марченко запропонував приєднатися до просування в G7 і серед інших країн можливості запровадження додаткового податку на імпорт російських енергоносіїв.

Глава Мінфіну України також подякував Франції за наданий кредит на пільгових умовах в EUR300 млн та лідерство на санкційному напрямку: Казначейство Франції стало одним із перших, хто ініціював заморожування активів ЦБ РФ.

Крім того, Марченко зустрівся з міністром міжнародного розвитку та співпраці Швеції Матильдою Ернкранс, від якої також отримав запевнення в підтримці України. "У відповідь на наш запит Швеція готова активізувати роботу зі структурами ООН щодо централізованої роботи з українським урядом над гуманітарною допомогою для наших громадян", – зазначив міністр фінансів України.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Епіцентр» відкриває десятий торговельний центр у Києві

Мережа "Епіцентр" відкриває торговельний центр на Троєщинському житловому масиві…