Главная Украина Дефіцит в енергосистемі знижено до 25% – «Укренерго»
Украина - 26.11.2022

Дефіцит в енергосистемі знижено до 25% – «Укренерго»

 Дефіцит потужності в українській енергосистемі на ранок суботи знизився до 25% порівняно з 30% на вечір п'ятниці, повідомляє НЕК "Укренерго".

"Енергетики продовжують відновлювати енергосистему. Станом на 11.00 запроваджено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Таким чином, виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання", — йдеться в повідомленні НЕК.

Водночас ще 25% електроенергії залишаються в дефіциті, тому в суботу на всій території України діє режим обмеження споживання.

"Укренерго" також зазначає, що компанія більше не визначає які види відключень — аварійні або планові — будуть застосовані, це вирішують обленерго.

"Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават потрібно обмежити споживання в кожній області, а навпаки, який ліміт споживання в області", — зазначив глава оператора Володимир Кудрицький.

Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А схему відключень, яка дасть змогу дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

"Зараз кожен українець, в будинок якого повернулося світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто економно споживаючи електроенергію. Це дасть змогу менше застосовувати обмеження, спрямовані на запобігання аваріям, а також допоможе енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об'єктів, від яких залежить живлення цілих областей", — резюмували в "Укренерго".

Як повідомлялося, внаслідок ракетної атаки РФ 23 листопада, українська енергосистема увійшла в блекаут, і поступово відновлюється. На ранок п'ятниці дефіцит електроенергії знизився до 30%, на вечір четверга він становив 50%.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Більшість банкірів очікує зниження облікової ставки НБУ на 0,5 в.п.

Національний банк України (НБУ) знизить облікову ставку на засіданні в четвер із 14,5% до …