Главная Украина Держенерготрейдер «ЕКУ» в суботу поставив зі Словаччини в тестовому режимі ще 2 МВт-год електроенергії
Украина - 20.11.2022

Держенерготрейдер «ЕКУ» в суботу поставив зі Словаччини в тестовому режимі ще 2 МВт-год електроенергії

19 листопада Державний енерготрейдер АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ") здійснив другу тестову поставку імпортної електроенергії зі Словаччини потужністю 1 МВт протягом 2 годин.

"Ситуація з енергопостачанням в Україні внаслідок ракетних обстрілів залишається складною і змінюється щодня. Ми продовжуємо тестувати можливість імпорту, щоб країна мала додаткові інструменти для підтримки енергосистеми", – зазначив генеральний директор "ЕКУ" Віталій Бутенко, слова якого наведені в релізі компанії в суботу.

Як пояснили в "ЕКУ", імпорт електроенергії не має комерційного характеру і здійснюється для перевірки можливості отримувати електроенергію зі Словаччини в разі необхідності для енергосистеми.

За останній місяць це вже друге тестове постачання за імпортними контрактами "ЕКУ", перший тест імпорту електроенергії компанія здійснила 27 жовтня 2022 року обсягом 1 МВт-год.

Згідно з даними на сайті ENTSO-E, поставка 19 листопада здійснювалася з 12:00 до 14:00.

Як повідомлялося, поставки електроенергії в Україну зі Словаччини, що здійснювалися в деякі дні, починаючи з 16 жовтня після скасування 11 жовтня експорту електроенергії через російські масовані обстріли енергоінфраструктури, становили 516 МВт-год. Їх робили на різній потужності ТОВ "Д.Трейдинг", ТОВ "ЕРУ Трейдинг", АТ "ЕКУ", ТОВ "Нексттрейд".

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Метінвест» завершив 2023 рік зі збитком $194 млн, виручку скоротив на 11%

Консолідований чистий збиток Metinvest B.V. (Нідерланди), материнської компанії гірничо-ме…