Главная Украина Глава Держтуризму закликає заборонити українським туроператорам діяльність у РФ і Білорусі
Украина - 24.04.2022

Глава Держтуризму закликає заборонити українським туроператорам діяльність у РФ і Білорусі

Глава Державного агентства розвитку туризму (ГАРТ) Мар'яна Олеськів виступає за законодавчу заборону українським туроператорам провадити діяльність у РФ і Білорусі.

"Наразі ДАРТ разом із компетентними органами складає список туроператорів, які співпрацюють із росіянами або мають кінцевих бенефіціарів у країні-агресорі. Готуємо низку пропозицій щодо санкцій, які застосовуватимуться до таких гравців туристичного ринку", — сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що з морального погляду для українців узагалі неприйнятно після цієї війни вести будь-який бізнес із РФ. "Ми маємо законодавчо врегулювати заборону українським туроператорам провадити діяльність у Росії та Білорусі", — наголосила глава Держтуризму.

Коментуючи такі законодавчі обмеження у сфері туризму, Олеськів заявила, що не знає, скільки має минути часу та вирости поколінь, щоб українці могли говорити про співпрацю з росіянами.

"Щодо Білорусі, яка начебто з нами не воює, але з її території обстрілюють наші міста та села, — доки там не відбудеться зміна влади, про жодну співпрацю мови не може бути", — додала вона.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Більшість банкірів очікує зниження облікової ставки НБУ на 0,5 в.п.

Національний банк України (НБУ) знизить облікову ставку на засіданні в четвер із 14,5% до …