Главная Украина Компанії РГК готові газифікувати когенераційні установки, що будуються в Україні
Украина - 31.01.2023

Компанії РГК готові газифікувати когенераційні установки, що будуються в Україні

Газорозподільні компанії (ГРК), що працюють під брендом Регіональної газової компанії (РГК), готові газифікувати газові когенераційні установки, що будуються в Україні, і надійно постачати їм природний газ.

"Вони (оператори ГРС під брендом РГК – ІФ-У) мають технічну експертизу та мають доступ до технологій провідних виробників газового обладнання, а також досвіду європейських операторів ГРС", – повідомляється у пресрелізі РГК у вівторок.

Першу когенераційну установку в Україні у вигляді газопоршневої електростанції потужністю 1 МВт було запущено у вівторок в Ірпені Київської області.

Як зазначили у РГК, у березні схожу електростанцію запускатимуть у Чернігові, потім у Сумській та Полтавській областях. Передбачається, що загалом в Україні буде встановлено близько 100 таких установок.

Таку цифру раніше озвучив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та комунальних послуг Андрій Герус, повідомивши при цьому, що когенераційні установки дозволять заживити найкритичніші об'єкти, такі як школи, лікарні, дитячі садки.

Як йдеться у пресрелізі, АТ "Київоблгаз" збудував для газопоршневої станції в Ірпені газопровід середнього тиску.

За інформацією РГК, для якнайшвидшого підключення когенераційної установки до газопроводу були використані нові технології, впроваджені компанією, зокрема програмні продукти RGC GIS та Simone.

"Щоб забезпечити установку газом, ми проклали до неї газопровід та здійснили гідравлічний розрахунок за допомогою чеського програмного комплексу Simone, що значно прискорило виконання робіт із проєктування та прокладання газових мереж", – повідомив в.о. голови правління "Київоблгазу" Руслан Писанко, слова якого наведено у пресрелізі.

За постійних відключень електроенергії газова когенераційна установка в Ірпені буде резервним джерелом е/е для центральної котельні КПП "Теплоенергопостач", що забезпечує теплом 70% мешканців Ірпеня.

Окрім котельні, електроенергію від установки отримуватимуть також ліцеї інноваційних технологій, "Лінгвіст" та "Мрія", а також дитсадок №1 "Лісова пісня", Ірпінська міська рада та Ірпінська державна податкова інспекція.

Як раніше заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин, також розглядається можливість підключення до генератора трьох медичних закладів: міської поліклініки, міської дитячої поліклініки та амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1.

"Когенераційну установко надав Ірпінському товариству благодійний фонд із Австрії. Це один із перших в Україні прикладів малої розподіленої генерації, ставку на яку вирішили робити в уряді. Вона менш уразлива під час ракетних атак, і її легше відновити у разі пошкодження", — резюмували в РГК. .

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Рішень щодо заборони експорту е/е, зміни тарифів на е/е для населення та умов її постачання після масованої атаки РФ немає — глава Міненерго

Після наймасштабнішої атаки РФ на енергетику України рішення щодо заборони експорту електр…