Главная Украина Мінінфраструктури у 2023 році запустить Цифрову систему управління відбудовою транспортної інфраструктури
Украина - 20.11.2022

Мінінфраструктури у 2023 році запустить Цифрову систему управління відбудовою транспортної інфраструктури

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства інфраструктури щодо впровадження Цифрової системи управління відбудовою транспортної інфраструктури.

Нова ІТ-система дасть змогу відстежувати весь цикл інфраструктурного проєкту: від проєктування, проведення публічних закупівель, здійснення робіт з будівництва, реконструкції та ремонту до введення готових об'єктів в експлуатацію.

"Використання принципу "всі бачать все" дасть змогу громадськості, міжнародним партнерам чітко розуміти, куди і як витрачаються кошти, спрямовані на відновлення", — наведено у повідомленні у фейсбуці відомства слова міністра інфраструктури Олександр Кубракова.

На думку Мінінфраструктури, впровадження цифрового управління відбудовою сприятиме ефективному, прозорому та підзвітному розподілу коштів на інфраструктурне відновлення.

"Надалі ця система може стати основою електронної системи управління відбудовою для всіх галузей. Крім того, днями Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо репарацій Україні від Росії, яка, зокрема, визнає необхідність створення у співпраці з Україною міжнародного механізму відшкодування збитків та міжнародного реєстру збитків", — наголошують у міністерстві.

Запуск Цифрової системи управління відбудовою транспортної інфраструктури заплановано на початок 2023 року.

Реалізація цього проєкту здійснюється у співпраці з міжнародною некомерційною організацією Open Contracting та RISE Ukraine — Coalition for Reconstruction. Фінансування розробки здійснюється у рамках проєктів Open Contracting Partnership та організацій-членів Коаліції RISE Україна, зокрема за підтримки Британського Уряду.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури за підтримки проєкту USAID/UK aid ТАПАС розробляє Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Росії.

Джерело: https://www.facebook.com/MinInfra.UA/posts/pfbid02XcNQJHZoDqGf1m7225w7QF5zNgpNXdZ1Bm6pZxJyAgbpdpV5LuNwRz3SjMHw4JrPl

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

МВФ схвалив виділення Україні 4-го траншу за програмою EFF $880 млн

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила напередодні п'ятниці третій пер…