Главная Украина МВФ змінив главу місії в Україні
Украина - 15.09.2022

МВФ змінив главу місії в Україні

Громадянин Великої Британії Гевін Грей із 20 вересня змінить Іванну Владкову-Голлар на посаді глави місії Міжнародного валютного фонду в Україні.

"Пан Грей має суттєвий досвід роботи в економіках, що розвиваються", — йдеться в повідомленні постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна у четвер.

Грей, згідно з інформацією в Linkedin, працює у МВФ 16,5 років, поточна його посада — радник зі стратегічної політики та перегляду, а до цього у 2018-2020 роках він був заступником голови департаменту Фонду на Близькому Сході та в Центральній Азії, очолював місію в Іраку.

Громадянка Болгарії Владкова-Голлар стала главою місії МВФ в Україні з 1 травня 2020 року, проте через Covid, а потім розв'язану Росією війну фізичних візитів місії в Україну в цей період не було.

Заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован цими днями повідомив, що Фонд розглядає можливість повернення свого постійного представника до Києва. "Думаємо над організацією фізичної місії: не знаємо — чи до Києва, чи це буде, напевно, Варшава, чи Краків, чи Відень", — додав він.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським цього тижня повідомила, що Фонд може найближчим часом виділити Україні екстрене фінансування, схоже на $1,4 млрд RFI на самому початку війни.

"По-друге, ми обговорили більш довгострокову взаємодію з Україною і те, як ми можемо просуватися до програми, яка може принести більш всебічну користь Україні", — сказала Георгієва.

За її словами, менеджмент Фонду звернувся до ради директорів із пропозицією "дещо змінити спроможність до взаємодії" з Україною.

"Це крок уперед до повноцінної програми Фонду. І ми домовилися, що місія Фонду вступить у контакт із економічною групою України протягом наступних тижнів, а потім створить шлях для більш глибокої взаємодії", — зазначила глава МВФ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Більшість банкірів очікує зниження облікової ставки НБУ на 0,5 в.п.

Національний банк України (НБУ) знизить облікову ставку на засіданні в четвер із 14,5% до …