Главная Украина Найближчими тижнями в Україні очікується зниження енергоспоживання
Украина - 25.03.2023

Найближчими тижнями в Україні очікується зниження енергоспоживання

Наразі в Україні спостерігається зниження енергоспоживання порівняно з зимовими місяцями, найближчими тижнями споживання е/е і далі знижуватиметься, сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини" у п'ятницю.

"Закінчення осінньо-зимового сезону та опалювального періоду зумовить подальше зниження енергоспоживання, і енергосистемі буде легше його покрити тими ресурсами електростанцій, які зараз у нас є", — підсумував він.

Як пояснив Кудрицький, зниженню споживання електроенергії сприятиме насамперед сезонний фактор.

"Системи опалення працюють, як правило, на природному газі, проте відповідні насоси та інше обладнання, встановлене на теплоелектроцентралях і в котельнях, також споживає електроенергію. Тому зниження обсягів виробництва тепла автоматично зумовить і зниження обсягів виробництва електроенергії. Тому буде ще легше енергосистемі", — зазначив голова НЕК.

Водночас він також позитивно оцінив запроваджувані на рівні уряду програми з енергозбереження, наприклад організовану заміну населенням ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

"Такі заходи енергозбереження також дають і даватимуть свій ефект. Тож ми всі стали трохи енергоефективнішими цієї зими та навчилися економити", — констатував Кудрицький.

Водночас, за його словами, внаслідок російських масштабних ракетних атак проти української енергосистеми ситуація з енергобалансом, який Україна утримує вже кілька тижнів, усе ще залишається хиткою.

"Тож ми працюватимемо над відновленням генерувальних потужностей. Улітку плануватимемо роботу так, щоб енергоблоки, які підуть у ремонт, були заміщені тими, що вийшли з відновлення. Або будемо додатково застосовувати включення енергоблоків інших електростанцій", — зазначив голова "Укренерго".

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

МВФ схвалив виділення Україні 4-го траншу за програмою EFF $880 млн

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила напередодні п'ятниці третій пер…