Главная Украина РГК, «Галс Агро» та нідерландська STX мають намір продавати перший український біометан до Європи
Украина - 01.10.2022

РГК, «Галс Агро» та нідерландська STX мають намір продавати перший український біометан до Європи

Регіональна газова компанія, ТОВ "Галс Агро" та нідерландська STX Commodities B.V. підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи, повідомляється у пресрелізі РГК у п'ятницю.

"Три компанії досягли домовленості про сприяння продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP). Це дасть змогу продавати газ, фізично поданий у газорозподільні мережі України, до Європи", — йдеться у документі.

Як зазначили в РГК, наразі готуються всі необхідні документи та виконуються процедури щодо здійснення перших транзакцій на європейському ринку.

"Ми поступово розвиваємо свій проєкт і наразі виходимо на фінальну стадію — планування продажу біометану в ЄС, що дасть змогу нам стабільно працювати та планувати розширення обсягів виробництва", — заявив директор "Галс-Агро" Сергій Кравчук, слова якого наведено в пресрелізі.

Як повідомлялося, РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей "Галс Агро" до газорозподільних мереж у Чернігівській області.

"Ця компанія стане першим біометановим заводом в Україні, який буде підключений до газових мереж, а біометан продаватиметься до Європи. Крім чернігівського проєкту, РГК підключить до газорозподільних мереж другий біометановий завод у Вінницькій області", — наголосили в компанії.

STX Commodities B.V. — європейський трейдер, що надає доступ до екологічних рішень, як відновлювані джерела енергії, включаючи біопаливо та біометан, енергоефективність та вуглецеві ринки. Компанія заснована у 2005 році.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

МВФ схвалив виділення Україні 4-го траншу за програмою EFF $880 млн

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила напередодні п'ятниці третій пер…