Главная Украина Шість підприємств Луганщини переїхали на захід та у центр України – голова Луганської ОВА
Украина - 30.04.2022

Шість підприємств Луганщини переїхали на захід та у центр України – голова Луганської ОВА

Перші шість підприємств Луганської області відновили діяльність у безпечних регіонах країни, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Ці підприємства з Луганщини розміщені у Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях. Вони займаються наданням медичних послуг, розробкою програмного забезпечення, транспортуванням зернових культур, шиномонтажем. Також це заклади громадського харчування", – написав він в офіційному Телеграм-каналі адміністрації.

Переїзд здійснили три підприємства-представники Сєвєродонецька та три – інших громад. На новому місці їм знайшли приміщення для обладнання і техніки, допомогли забезпечити роботою трудові колективи.

Гайдай також нагадує, що за програмою релокації Міністерством економіки опрацьовується більше тисячі заявок з областей країни, де тривають бойові дії.

"Обробка заявок триває. Місцева влада активно задіяна в пошуку майданчиків для підприємств, розселенні працівників, налагодженні логістики. А для того, аби усі учасники процесу релокації могли вільно контактувати один з одним, запроваджена платформа цифрової взаємодії", – наголошує він.

В цілому, як пише голова ОВА, 400 підприємств України вже убезпечені в регіонах, де не проводяться бойові дії. 216 з них відновили свою роботу. Ще для близько 500 підприємств підібрані майданчики, і зараз вони знаходяться на різних стадіях транспортування "Укрзалізницею", "Укрпоштою" або власними ресурсами.

"Програма релокації створює точки росту для української економіки і захищає промисловий потенціал держави. Після завершення бойових дій одним із пріоритетних завдань уряду буде повернення релокованих підприємств до своїх рідних регіонів, де вони відіграватимуть важливу роль у відродженні економічної активності", – зазначив Гайдай.

Раніше перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко проінформувала про те, що Європейський Союз на рік скасовує стягнення усіх імпортних мит на українські товари. Мова йде про всі промислові мита, аграрні мита і квоти, систему вхідних цін, антидемпінгових мит і захисних мит.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем

Україна відновила контейнерні перевезення Чорним морем: до одного з портів Великої Одеси &…