Главная Украина Шмигаль обговорив із керуючим директором МВФ Георгієвою подальшу допомогу Україні у короткостроковій та довгостроковій перспективі
Украина - 24.04.2022

Шмигаль обговорив із керуючим директором МВФ Георгієвою подальшу допомогу Україні у короткостроковій та довгостроковій перспективі

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із керуючим директором Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою питання подальшої допомоги Україні в короткостроковій перспективі та питання довгострокового відновлення.

"Високо цінуємо рішення щодо створення спеціального рахунку під адмініструванням МВФ для надання додаткової допомоги Україні від держав-членів Фонду на двосторонній основі", — наводить слова Шмигаля пресслужба уряду за результатами зустрічі.

Прем'єр також подякував пані Георгієвій за позицію МВФ щодо того, що допомога Україні для фінансування бюджетного дефіциту має бути переважно грантовою, а не кредитною.

"Підтримка України міжнародним співтовариством має відповідати масштабу викликів, із якими вона стикається під час війни та після неї. Нехай мир настане швидко, а з ним реконструкція та відновлення", — написала, у свою чергу, Георгієва після зустрічі зі Шмигалем у твіттері.

На засіданнях у Вашингтоні Україна заявила про необхідність знайти фінансову підтримку дефіциту бюджету на найближчі два-три місяці на суму близько $5 млрд на місяць. Георгієва підтримала цей запит і закликала країни надати таку підтримку переважно грантовими коштами.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Сума податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік, яку державний ПриватБанк (Київ) перерах…