Главная Украина США працюють з низкою азійських країн для забезпечення альтернативного постачання енергоносіїв Європі в умовах шантажу РФ – Байден
Украина - 29.04.2022

США працюють з низкою азійських країн для забезпечення альтернативного постачання енергоносіїв Європі в умовах шантажу РФ – Байден

США заручилися підтримкою низки азійських країн у зусиллях із забезпечення постачання енергоносіїв європейським союзникам, які страждають від газового шантажу Російської Федерації, повідомив президент Джо Байден.

"Ми працюємо з іншими країнами, такими як Південна Корея, Японія та Катар, які підтримують наші зусилля у допомозі європейським союзникам, яким Росія погрожує газовим шантажем, забезпечити свої енергетичні потреби іншими способами. Агресія не переможе. Погрози не переможуть", — написав Байден у своєму офіційному твіттері у п'ятницю.

Він зазначив, що США не дозволять Росії залякувати або шантажувати, щоб уникнути санкцій, а також використовувати свою нафту, щоб уникнути наслідків своєї агресії.

Водночас Байден переконаний, що нинішня поведінка Росії, яка зупинила постачання газу двом європейським країнам, це ще одне нагадування про необхідність для Європи та всього світу переходити на відновлювану енергетику, як "США це роблять нині".

"Минулого року ми розгорнули більше сонячних, вітрових станцій та систем накопичення енергії, ніж будь-коли в історії. Цього достатньо для енергоживлення 56 млн будинків", — зазначив голова Білого дому.

Як повідомлялося, 27 квітня "Газпром" повністю зупинив постачання газу компаніям "Булгаргаз" (Болгарія) та PGNiG (Польща) через несплату в рублях.

У Єврокомісії заявили, що припинення постачання російського газу до Польщі та Болгарії немотивоване і є порушенням контракту з боку "Газпрому".

У Польщі розцінюють припинення постачання російського газу як відповідь на санкції, які Варшава запровадила проти Росії через її дії в Україні,

Влада США задовольнила дві заявки на експорт скрапленого природного газу (СПГ) до країн, які не мають угод про вільну торгівлю зі Сполученими Штатами, на тлі припинення постачання російського газу до низки європейських країн.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Держагентство відновлення створить централізовану закупівельну організацію — постанова

Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України створить централізовану закуп…