Главная Украина «Велика сімка» запровадить ембарго на імпорт російського золота — Байден
Украина - 26.06.2022

«Велика сімка» запровадить ембарго на імпорт російського золота — Байден

Країни "Великої сімки" планують запровадити ембарго на імпорт російського золота, щоб позбавити РФ десятків мільярдів доларів на рік, повідомив президент США Джо Байден.

"Сполучені Штати нав'язали Путіну безпрецедентні витрати, щоб позбавити його доходів, необхідних для фінансування війни проти України. Разом "Велика сімка" оголосить, що ми заборонимо імпорт російського золота — великого експорту, що приносить Росії десятки мільярдів доларів", — написав Байден у Твіттері в неділю.

У свою чергу в канцелярії британського прем'єра повідомляють, що лідери Великої Британії, США, Японії та Канади на саміті G7 мають намір оголосити про рішення заборонити імпорт російського золота.

"Завдяки жорстким новим заходам, про які оголосять на саміті G7, що розпочинається сьогодні, ми заборонимо подальший експорт російського золота до Великої Британії, США, Канади та Японії", — йдеться в повідомленні канцелярії.

"Лондон — великий центр торгівлі золотом, і підтримка США, Японії та Канади означає, що ці заходи матимуть серйозний вплив", — наголошується в повідомленні з Даунінг-стріт.

У ньому йдеться про те, що на саміті британський прем'єр Борис Джонсон закликає інші країни приєднатися до цих обмежувальних заходів.

Раніше повідомлялося, що зустрічі лідерів країн G7, до яких також приєднаються керівники Аргентини, Індії, Індонезії, Сенегалу і ПАР, відбудуться у ФРН з 26 до 28 червня.

Представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі повідомив, що, серед іншого, учасники саміту обговорять нові заходи, спрямовані на ізоляцію Росії від світової економіки і порушення ланцюжків поставок для російського оборонного комплексу. Також планується досягти нових домовленостей для зниження цін на енергоносії та продовольство у світі.

Саміт відбудеться в Баварських Альпах в Ельмау. Там же проходив і минулий саміт під головуванням Німеччини, коли канцлером була Ангела Меркель.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Єврокомісія затвердила пропозицію підвищити тарифи на імпорт зернових із РФ і Білорусі, Рада має схвалити

Європейська комісія затвердила пропозицію підвищити тарифи на імпорт зернових, олійних кул…