Главная Украина Україна отримала офіційний статус у ENTSO-E
Украина - 26.04.2022

Україна отримала офіційний статус у ENTSO-E

НЕК "Укренерго" набула статусу члена-спостерігача європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E, угоду про його надання підписано у вівторок у Варшаві, повідомило Міністерство енергетики України.

"Ця угода ще більше наближає Україну до повної інтеграції з європейськими енергетичними ринками та визначає наш розвиток на майбутнє. Вдячний нашим європейським партнерам і друзям за підтримку та довіру. Переконаний, що ця подія важлива не лише для нас, а і для Європи", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко, слова якого наведено в документі.

Він зазначив, що членство України в ENTSO-E буде взаємовигідним і дасть змогу Україні не лише вивчати та впроваджувати найкращі європейські практики, а й поділитися неоціненним досвідом забезпечення надійності роботи енергосистеми в екстремальних умовах.

Статус члена-спостерігача дасть можливість НЕК "Укренерго" приєднатися до міжнародного об'єднання європейських операторів системи передачі. Як член-спостерігач український оператор зможе брати участь у засіданнях Регіональної групи ENTSO-E "Континентальна Європа". Представники компанії, зокрема, зможуть увійти до робітничих та експертних груп ENTSO-E, що займаються питаннями розвитку ринку електроенергії, балансування, допоміжних послуг, електронного обміну даними, розвитку кіберзахисту в електроенергетичному секторі, а також інтеграції відновлюваних джерел енергії.

За інформацією Міненерго, в заході надання "Укренерго" статусу члена-спостерігача взяли участь комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон, президент ENTSO-E Ерве Лафає, державний секретар Польщі, уповноважений польського уряду у справах стратегічної енергетичної інфраструктури Петр Наїмський, міністр клімату та довкілля Польщі Анна Москва, голова наглядової ради ENTSO-E Йоаким Ванзетта, генеральний секретар ENTSO-E Соня Твохіг, керівництво НЕК "Укренерго", а також польського оператора системи передачі PSE.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Гірничорудна компанія Ferrexpo з основними активами в Україні у 2021 році отримала чистий …