Главная Украина «Укргідроенерго» почало експортувати е/е до Молдови
Украина - 12.05.2022

«Укргідроенерго» почало експортувати е/е до Молдови

ПрАТ "Укргідроенерго" почало експортувати електроенергію до Молдови відповідно до контракту, підписаного 10 травня з молдовською державною Energocom, повідомила компанія на своєму сайті в четвер.

"Компанія продає електричну енергію відповідно до нерівномірного добового графіка, забезпечуючи покриття пікового споживання та необхідних обсягів для енергосистеми Молдови", — йдеться в повідомленні.

Як пояснили в "Укргідроенерго", генерувальних потужностей компанії достатньо і для забезпечення енергосистеми України, і на експорт.

"Варто зазначити, що за рахунок експорту "Укргідроенерго" забезпечує надходження коштів у НЕК "Укренерго" за надання послуги з передачі електричної енергії, а також продаж частини надлишкової електроенергії у період весняного водопілля", — заявив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, слова якого наведено на сайті.

Наразі компанія здійснює своєрідне тестове постачання для відпрацювання взаємодії з молдовськими партнерами.

"Укргідроенерго" щоденно на добових аукціонах із доступу до міждержавних мереж здійснює купівлю пропускної спроможності до Молдови відповідно до добового графіка продажу е/е, узгодженого з Energocom та державним підприємством Moldelectrica (системний оператор Молдови).

Як повідомлялося з посиланням на результати добового аукціону "Укренерго" на 13 травня, "Укргідроенерго" викупило по 100 МВт міждержавного перетину для експорту е/е до Молдови на перші чотири години та по 160 МВт на решту годин.

Днем раніше компанія викупила 80 МВт міждержавного перетину на перші чотири години 12 травня і по 150 МВт на решту годин.

Як повідомлялося, державна компанія Молдови Energocom уклала контракт з "Укргідроенерго", за яким та поставить у травні електроенергію обсягом 30% від споживання в Молдові. Поставки очікувалися з 12 травня.

Раніше на місячному аукціоні 420 МВт потужності перетину для експорту до Молдови викупили ТОВ "Августа" (150 МВт), ТОВ "ТЕТ-груп" (149 МВт) та ТОВ "Артлекс-Енерджі" (121 МВт). Фактично експорт до Молдови 1-11 травня не здійснювався.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Агенція відновлення реконструює 24 житлові будинки та три адміністративні будівлі в Київській області

Агентство відновлення реконструює 24 житлових будинки і три адміністративні будівлі в Київ…