Главная Украина Глава Мінфіну України знову заявляє про недоцільність реструктуризації держборгу
Украина - 23.04.2022

Глава Мінфіну України знову заявляє про недоцільність реструктуризації держборгу

Питання реструктуризації та списання боргів недоцільні, заявив міністр фінансів Сергій Марченко у Вашингтоні на спільному брифінгу з віцепрем'єром – міністром фінансів Канади Христею Фріланд у рамках "Весняних зустрічей" Світового банку та МВФ.

"Нам не потрібне списання та реструктуризація боргів. Нам потрібен фінансовий міст на найближчі кілька місяців, щоб забезпечити безперебійне функціонування економіки", – зазначив Марченко.

За його словами, виплати із зовнішнього боргу України становлять 20% від усіх виплат за державним боргом цього року. "І у нас немає проблем із його обслуговуванням", — додав він.

Міністр фінансів додав, що уряд продовжує працювати та своєчасно забезпечувати всі пріоритетні бюджетні витрати, зокрема на соціальні, гуманітарні та військові потреби.

Марченко висловив сподівання, що результатом "Весняних зустрічей" МВФ і СБ стануть колективні рішення країн щодо збільшення пільгового та грантового фінансування України, оскільки країна не може допустити збільшення боргового навантаження на бюджет країни, оскільки попереду очікуються значні витрати на відновлення держави.

Як повідомлялося, низка експертів, зокрема, ексзаступник голови НБУ Олег Чурій та економіст, професор Каліфорнійського університету в Берклі Юрій Городниченко закликали спробувати провести реструктуризацію або репрофайлінг боргу з єврооблігацій, оскільки можлива війна на виснаження вимагає від України проведення обачної політики вже зараз.

На засіданнях у Вашингтоні Україна заявила про необхідність знайти фінансову підтримку дефіциту бюджету на найближчі два-три місяці у розмірі $4-5 млрд на місяць.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

«Метінвест» з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" з 1 травня поточн…