Главная Украина Рада провалила голосування законопроєктів про дерегуляцію трудових відносин та тимчасове спрощення процедури малої приватизації
Украина - 24.04.2022

Рада провалила голосування законопроєктів про дерегуляцію трудових відносин та тимчасове спрощення процедури малої приватизації

 Верховна Рада на засіданні 21 квітня провалила голосування у другому читанні за законопроєкт №5388 про дерегуляцію трудових відносин: документ підтримали 187 народних депутатів за необхідних 226 голосів, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк ("Голос").

"На жаль, під популістські гасла провалили два закони: був сьогодні поправочний спам (тягнули поправки дві години) щодо №5388 – дерегуляція трудових відносин, наприклад процедура укладання строкового трудового договору, а також законопроєкт №7191 – особливості приватизації держмайна для релокованих підприємств в умовах воєнного стану", — написав він у телеграм-каналі.

"Наш Трудовий кодекс написаний десь у 70-х й відображає тодішній стан уявлень про трудові ресурси та їхній внесок у створення економічних цінностей… І що ми бачимо сьогодні? Фракція "Батьківщина" зробила все можливе для затягування розгляду (спам у вигляді численних поправок), процес затягнувся на дві години, а тим часом критична маса фракції "Слуга народу" та половина фракції "Голос" просто позбирали речі й пішли. Напевно, у них є важливіші справи під час війни… А фракція "Європейська солідарність" утрималася під час голосування", – прокоментував ситуацію викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар.

Проваленим у першому читанні законопроєктом №7191 пропонувалося визначити особливості процедури малої приватизації на період воєнного стану, зокрема спростити підготовку таких об'єктів (відмовитися від аудиту, екологічного аудиту, інвентаризації та оцінки).

Як уточнив Желєзняк, за зазначений законопроєкт проголосували 193 народні депутати за необхідних 226.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи «Зроблено в Україні»

Перша віце-прем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко повідомил…