Главная Украина Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися
Украина - 3 недели назад

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що міжурядові консультації з Польщею сприятимуть врегулюванню проблемних питань.

"Сьогодні ми провели черговий раунд українсько-польських урядових консультацій. Україна і Польща — стратегічні союзники. Маємо чітко розуміти, наскільки значущою є взаємна підтримка, і потенціал нашої співпраці. Обговорили низку питань, що становлять взаємний інтерес у нашій співпраці. Приділили велику увагу складним темам: ситуація на кордоні та торгівля в агросекторі. Розуміємо, як будемо рухатися", — написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За словами прем'єра, Україна очікує від Польщі конкретних відповідей на запропоновані кроки.

"Уже більшу частину з них виконано. Очікуємо на заборону Єврокомісією транзиту та експорту з Росії та Білорусі товарів, а також на узгодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску", — додав він.

Шмигаль наголосив, що стратегічні відносини передбачають взаємну довіру і відкритість, здатність до діалогу і компромісу.

"Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат, і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань", — підсумував він.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла