Главная Украина Україна за березень експортувала 11,8 млн тонн вантажів на $3,2 млрд
Украина - 3 недели назад

Україна за березень експортувала 11,8 млн тонн вантажів на $3,2 млрд

Обсяг українського експорту за березень поточного року становив 11,8 млн тонн вантажів на $3,2 млрд, повідомила перша віцепрем'єрка — міністр економіки Юлія Свириденко в понеділок.

"У січні Україна вийшла на рекордні з початку повномасштабного вторгнення показники — 12 млн тонн на місяць. Абсолютна більшість йшла морським шляхом. У березні ми експортували 11,8 млн тонн вантажів. У грошовому вимірі — на $3,2 млрд", — написала вона на фейсбук-сторінці.

За даними Державної митної служби за січень-лютий цього року було експортовано товарів на $6,8 млрд.

Як повідомлялося, в березні експорт залізницею становив 8 млн тонн вантажів, з них 3,2 млн тонн — зернові, тим часом через морський коридор за цей період було поставлено 6,3 млн тонн вантажів, з яких 2,1 млн тонн — агропродукція. 

"Головне завдання цього року — утримати економічне зростання і стати більш економічно самодостатніми", — наголосила Свириденко.

Віцепрем'єрка нагадала, що за минулий рік економіка країни зросла на 5,3%, здебільшого завдяки частковому розблокуванню морського експорту, стійкості бізнесу та підтримці міжнародних партнерів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла