Главная Украина Завдано наймасштабнішого удару по енергоінфраструктурі України, енергосистема працює стабільно
Украина - 4 недели назад

Завдано наймасштабнішого удару по енергоінфраструктурі України, енергосистема працює стабільно

Унаслідок ракетної атаки 21-22 березня по енергетичній інфраструктурі України завдано наймасштабнішого удару за всю історію, проте енергосистема загалом продовжує працювати стабільно.

Про це повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" вранці в п'ятницю.

"Це була найбільша, напевно, за весь час атака по енергосистемі України. Вона характеризується тим, що було застосовано комбіновані засоби ураження, тобто, не лише крилаті ракети, але також шахеди і балістичні ракети. Атака була здійснена по різних регіонах України, по теплових і гідроелектростанціях, а також по магістральних підстанціях, якими управляє "Укренерго", — розповів CEO.

За його словами, є пошкодження енергооб'єктів у багатьох регіонах.

"Особливо дісталося місту Харків — тут масштаб пошкоджень більший, ніж в інших регіонах. Ми зараз працюємо разом із колегами з обленерго та іншими операторами критичної інфраструктури над швидким планом відновлення електропостачання для міста", — зазначив Кудрицький.

Він попередив, що загалом поки енергетики усуватимуть наслідки атак, у п'ятницю можуть бути обмеження енергопостачання в різних регіонах, зокрема, на лівобережній Україні.

"Це контрольовані обмеження енергоспоживання, вони необхідні енергетикам для того, щоб енергосистема працювала цілісно і для того, щоб ми могли відновити безпечно роботу тих енергетичних об'єктів, які були вражені", — пояснив очільник "Укренерго".

За його словами, безпосередньо атака на Дніпровську ГЕС (ДніпроГЕС) теж є найбільшою атакою на цей об'єкт за весь час і ворог мав на меті повністю вивести гідроелектростанцію з ладу — на ДніпроГЕС наразі тривають роботи з оцінки пошкоджень.

"Наразі немає інформації щодо ризиків щодо прориву дамби — пошкодження великі, проте вони стосуються безпосередньо гідроелектростанції в плані виробництва електроенергії", — уточнив Кудрицький.

За його словами, "Укренерго" протягом дня планує залучити технічну допомогу імпорту електроенергії.

"Нам потрібно ще оцінити характер і масштаб наслідків атаки по енергооб'єктах після того, як зняли тривогу, однак той обсяг енергообладнання та персонал, який працює на енергооб'єктах — його достатньо, щоб виконувати відновлювальні роботи", — прокоментував CEO.

Він наголосив, що енергосистема працює стабільно, вона не втратила своєї цілісності, і незважаючи на безпрецедентний масштаб атаки, питання відновлення електропостачання залишається лише питанням часу.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи «Зроблено в Україні»

Перша віце-прем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко повідомил…