Главная Украина НБУ переказав зі спецрахунку на допомогу ЗСУ 15,4 млрд грн, залишок – 94 млн грн
Украина - 26.04.2022

НБУ переказав зі спецрахунку на допомогу ЗСУ 15,4 млрд грн, залишок – 94 млн грн

Національний банк України (НБУ) перерахував на допомогу українським військовим 15,4 млрд грн в еквіваленті, залишок на спеціальному рахунку становив 94 млн грн.

Як повідомила пресслужба Нацбанку у вівторок, загалом на рахунок надійшло близько 15,5 млрд грн в еквіваленті, зокрема 4,9 млрд грн — із США, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції та Канади.

На потреби Нацгвардії НБУ перерахував 950 млн грн, Нацполіції – 1,65 млрд грн, Міністерства оборони – 11,811 млрд грн, Держприкордонслужби – 980,2 млн грн.

Крім того, залишок на рахунку Міністерства соціальної політики, який НБУ відкрив 1 березня для гуманітарних цілей, становить 328 млн грн в еквіваленті. Зокрема, половина коштів на цей рахунок надійшла з-за кордону в інвалюті. 172 млн грн із цього рахунку вже перераховано для допомоги постраждалим від збройної агресії Росії.

Як повідомлялося, 24 лютого Національний банк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок UA84300001000000047330992708 для збору коштів на потреби армії у зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності.

Нацбанк уточнює, що це мультивалютний рахунок, створений і для переказу коштів від міжнародних партнерів і донорів в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), і від українського бізнесу та громадян у нацвалюті.

Переказати кошти за допомогою картки можна за посиланням https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces або через банківський рахунок за реквізитами.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи «Зроблено в Україні»

Перша віце-прем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко повідомил…