Главная Украина Україна підписала угоду про кредит Канади на CAD500 млн
Украина - 14.04.2022

Україна підписала угоду про кредит Канади на CAD500 млн

Міністр фінансів України Сергій Марченко в середу ввечері підписав кредитну угоду з урядом Канади про надання Україні 500 млн канадських доларів (CAD, близько $400 млн за поточним курсом).

"Станом на сьогодні це найбільший двосторонній міжурядовий кредит для України. Кошти надаються нам на пільгових умовах із терміном погашення 10 років", — написав міністр у фейсбук.

Марченко уточнив, що кредитні кошти будуть використані для фінансування пріоритетних витрат держави, і подякував уряду Канади та особисто віцепрем'єру та міністру фінансів Канади Христі Фріланд за ухвалене рішення.

Як повідомлялося, Канада у цьому її бюджетному році (до 1 липня) виділила Україні CAD145 млн на гуманітарну допомогу та CAD35 млн на допомогу з метою розвитку для надання прямої підтримки українцям, які постраждали від незаконного російського вторгнення, а також кредити на загальну суму CAD620 млн для підтримки фінансової стабільності України, економічної стійкості та реформ управління. Про перший кредит на CAD120 млн було оголошено 21 січня, а про зазначені вище додаткові CAD500 млн – 14 лютого.

У бюджеті на наступний рік оголошено, що Оттава запропонує Києву нові кредитні ресурси в CAD1 млрд через новий керований рахунок для України в Міжнародному валютному фонді та ще CAD500 млн воєнної допомоги на додаток до вже виділеної цього року на суму CAD90 млн.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Гірничорудна компанія Ferrexpo з основними активами в Україні у 2021 році отримала чистий …